Te koop
Je bent hier: Oldtimers te koop > Oldtimer auto's > 1974 Jaguar E-Type V12 Roadster

1974 Jaguar E-Type V12 Roadster

€ 84.950
Delen

Advertentie

Referentie
TKV-379849
Publicatie
14-10-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1974
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 84.950

Beschrijving

Soms hebben we in onze collectie van die stijlvolle en unieke parels. Deze Bentley MK VI is zonder enige twijfel zo'n schitterende parel. Dit komt niet alleen door de sublieme conditie waarin deze klassieke saloon zich bevindt. Deze in 1952 geleverde Bentley MK VI met chassisnummer B184NZ is een van de laatst geproduceerde exemplaren van dit model en is voorzien van de 4,6 liter benzine motor. Van dit laatste model zijn slechts 1201 exemplaren gebouwd, wat deze Bentley MK VI extra zeldzaam maakt. In 1963 is de auto in Nederland gekomen en een groot deel van de historie (waaronder een kopie van de Build Sheet) is bij de auto bewaard gebleven. Er is een uitgebreid historieverslag aanwezig met een gedocumenteerd eigenaren overzicht.

De auto is in de periode 2006 tot 2008 ingrijpend gerestaureerd en hier is uiteraard een fotoverslag van aanwezig. Tijdens deze restauratie is ook het motorblok volledig en vakkundig gereviseerd. De laatste eigenaar heeft deze schitterende Bentley MK VI echter naar een nog hoger kwaliteitsniveau gebracht. In 2017 zijn er nog diverse aanvullende restauratiewerkzaamheden uitgevoerd en heeft de auto ook zijn huidige two-tone kleurencombinatie 'Belco Black' met 'Tudor-Grey' gekregen. Ook werd de gouden coachline aangebracht over de hele zijkant en de wieldoppen. Ook hier is uiteraard een fotoverslag van aanwezig. En wat ook zeker het vermelden waard is, is het feit dat de laatste eigenaar met grote zorgvuldigheid het gereedschapsset (in motorruimte, bij het reservewiel en in het dashboard) compleet heeft gemaakt met originele tools. Zelfs de zeer zeldzame originele schroevendraaier (met bakelieten handgreep) is aanwezig.

Zelden hebben we zo'n zorgvuldig gedocumenteerde historie gezien bij zo'n schitterende auto. Deze Bentley MK VI is werkelijk in zeer perfecte en sublieme staat. Niet voor niets heeft deze auto in 2019 de eerste prijs gewonnen tijdens de British Automobile Days (categorie post war classics) te St. Oedenrode. De carrosserie is in bijzonder mooie conditie en zowel de 'Belco Black' als ook de 'Tudor Grey' carrosseriekleuren hebben een schitterende diepe glans. Uiteraard sluiten de carrosseriedelen ook bijzonder goed aan en de portieren sluiten degelijk en solide. Ook de diverse chroom- en sierdelen zijn nog in zeer goede (grotendeels perfecte) staat. Dit geldt ook voor de diverse afwerkingsrubbers en afdichtingen.

In het interieur zien we hetzelfde schitterende conditie terug. De bruin lederen bekleding (Brown hide met Brown piping, code VM3199) is werkelijk in zeer goede conditie. Ook hier is te zien dat de auto professioneel is gerestaureerd met zoveel mogelijk behoud van originaliteit. De stoelen en achterbank zitten bijzonder comfortabel en je proeft de weelde van de jaren 50. Al het houtwerk (inclusief de klaptafels in de stoelen) is nog in zeer gave en perfecte staat. Uiteraard geldt dit ook zeker voor het vakkundig houtgelakte dashboard. De tellers werken naar behoren en ook de richtingaanwijzers functioneren prima.

Een blik onder de motorkap is voldoende om te zien dat deze auto met zeer veel zorg en liefde is onderhouden. Dat is overigens ook te zien aan de vele aanwezige onderhoudsfacturen. Zoals reeds vermeld, is ook het gereedschapsset in de motorruimte volledig en compleet. De motor loopt bijzonder rustig en is zeer stil en rijden met deze Bentley MK VI is eigenlijk een zeer comfortabel voortbewegen. Niet voor niets heeft deze auto binnen de Rolls-Royce Enthusiasts Club en de Bentley Drivers Club de naam als de best rijdende MK VI van Nederland. De versnellingsbak schakelt bijzonder soepel en zacht en ook de remmen voelen goed en stevig aan. Terecht mogen we zeggen dat deze Bentley MK VI een ware parel in onze collectie is. En dat komt niet alleen door de unieke en perfecte conditie van de auto, maar ook door de zeer complete documentatie die bij de auto aanwezig is.

Zie onze website https://www.klassiekaktief.nl. Voor bezichtiging verzoeken wij u vriendelijk eerst een afspraak te maken.

bezoek website

Advertentie

Referentie
TKV-379849
Publicatie
14-10-2024
Categorie

Kenmerken

Merk
Bouwjaar
1974
Versnellingen
automatisch
Vraagprijs
€ 84.950

Verkoper

Naam
Klassiek Aktief
Adres

Stationsweg 416
3925 CG Scherpenzeel
Nederland

route plannen
Telefoon
033-3030734
E-mail
terug naar overzicht andere Jaguar oldtimers
Oldtimerfarm - verkoop in opdracht van oldtimers - Aalter
Mistral Classics - premium classic cars - restauratie & onderhoud
California Import - oldtimers uit Californië
Belgisch Brits Centrum - Britse oldtimers: verkoop, wisselstukken, onderhoud en restauraties
Auctim online auctions
Freighthammer - importeren en exporteren van oldtimers
Legendary Classics - verkoop van oldtimers
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers
Wens jij ook publiciteit via Oldtimerweb? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer info.
Claeys - oldtimer onderdelen
Marlog Car Handling - verschepen en importeren van oldtimers
Aarschots Carrosserie Center - oldtimer restauratie
Goedkope oldtimerverzekering bij ERARD verzekeringen
Catawiki online oldtimer veiling
Cleansurface group by Sodablast - stralen en coaten
Red de Oldtimer
Oldtimer Glas Polijsten - krasverwijdering op oldtimer glas
Anglo Parts - onderdelen voor Engelse oldtimers